Varázsszőnyegen a világ körül

Friss topikok

  • Globetrotter2014: Jó kis beszámoló. De látom valahogy a parlamentárium anyaga nem ült le rendesen P) Érdemes lett v... (2013.10.20. 21:03) Még mindig Brüsszelből: EU negyed.
  • Cat_the_cat: Nemrég voltam én is Brüsszelben, jó kis poszt :) A képregényfalakról - ha már a street art a téma ... (2013.10.17. 11:44) Brüsszel és a street art

Hirdetés

Zárásképp Bonn margójára

2013.09.11. 17:06 :: vilagban

Mint utolsó itteni bejegyzés, arra gondoltam elmesélem, hogy tulajdonképpen mi volt az én szerepem ezen a konferencián, vagyis, hogy hivatalosan mit is csináltam itt amiért megfizettek. Egy projekten dolgoztam, majd ebből kiállítást hoztunk össze az itteni tartózkodásunk végére. A téma 'clear out stereotypes'. 

...ez eddig nem sokat mond.

Tehát: összesen 43 országból érkeztek résztvevők, előadók, szakemberek. Ez egy elég jó, vegyes platform networking szempontból, sokat lehet egymástól, egymásról tanulni. Pontosan ezt használtuk ki. A konferencia egyik össznépi programján - magyarul széles közönség előtt - egy nagyon rövid felhívás-féle beszédet mondtam, mely szerint mindenki gondoljon csak egy sztereotípiákra, előítéletre, félreértésre az országával, nemzetével kapcsolatosan, mondja el nekünk, pózoljon egy kicsit a kamera előtt és legyen részese ennek az egésznek.

Négy napon keresztül volt erre lehetőség, bárki szabadon jöhetett, akár teljesen külsősként is. Az üzenetek megalkotása már kicsit nehezebb volt, hiszen rövid, ütős, lehetőleg humoros dologra gondoltunk, a jelentkezők azonban nem mutatkoztak túl kreatívnak, de sebaj, ez a mi dolgunk volt. Sokan (nem túl meglepő módon) azt az üzenetet szerették volna látni, hogy a népük nem alkoholistákból, drogdílerekből vagy terroristákból áll. Unalmas és micsoda cliché...! Taktikát változtattunk és inkább mi kérdezgettünk rá a fotózások alkalmával, hogy te, az igaz, hogy nálatok...? ez már működött.

A kiállításról magáról: alapvetően egy installációt kell elképzelni, kivetítővel, ahol pörögnek az animációk, alattuk a felirat. Figyelemmel arra azonban, hogy 1. a pénzügyi keretünkből kitelt, 2. a kiállítás utaztatása is tervben van, 3. volt hozzá felületünk, így a legjobb 12-t óriásposzter formájában is kinyomtattattuk, téglafalra raktuk. A hely hangulatához és adottságaihoz kapcsolódva a köteles, csíptetős megoldást választottam.

Utolsó nap kaptuk az értesítést, hogy a konferencia szervezői gondoskodnak "az ige hirdetéséről" vagyis a kiállítás utaztatásáról, elsőkörben Németországon belül. Hát jó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyegenavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr175507712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása