Varázsszőnyegen a világ körül

Friss topikok

  • Globetrotter2014: Jó kis beszámoló. De látom valahogy a parlamentárium anyaga nem ült le rendesen P) Érdemes lett v... (2013.10.20. 21:03) Még mindig Brüsszelből: EU negyed.
  • Cat_the_cat: Nemrég voltam én is Brüsszelben, jó kis poszt :) A képregényfalakról - ha már a street art a téma ... (2013.10.17. 11:44) Brüsszel és a street art

Hirdetés

Második nap, Hämeenlinna és a legfurcsább kiállítás amit valaha láttam

2013.08.23. 10:34 :: vilagban

tumblr_mrz68kl4MC1rtjmpio1_500.jpg

Azt azért nem merem kijelenteni, hogy ez lenne a világon a legfurcsább - mások, máshol biztos méginkább megőrültek - de azt hiszem ez is valami olyan, ami egy kis magyarázatot igényel (számomra)!

Tegnap ugyanis, távol Helsinkitől, félúton Tampere felé megálltunk egy aprócska, kicsit középkorias városkában, klasszikus piaccal, tradícionális kioszkokkal. Hämeenlinna a  Vanajavesi tó partján fekszik - bár ez lehet, hogy nem túl jellegzetes ismertetőjel, hiszen itt mindenhol tó, erdő és úgy egyáltalán természet vesz körül. A város híressége a Häme Castle, ottani források (legendák?) szerint a II. kereszteshadjárathoz köthető, vagyis valahogy a XIII. századra datálható. Nos, a kiállítás valahogy az őskortól indul és a XXI. századig terjed. Volt itt minden, a Meroving-dinasztia kincseitől, a mai háztartási kellékekig, gyerekrajzok, fogkefék halma, néha - csak úgy a felüdülés kedvéért - egy kis téglakiállítás, fegyvertörténelemmel és a katonai élet mindennapjaival (Dear John!), majd Donald kacsa finn megfelelője.

Azt hiszem nem sikerült megértenem a koncepciót vagy, hogy (hozzávetőleg) mire is szolgál ez a kiállítás, de azt sem, hogy egyáltalán mit mutat be ...az is tény, hogy pont emiatt megunhatatlan volt, hiszen sosem tudhattad mit rejteget a következő vitrin. Mindez körülbelül 10 terembe szétszórva, nagyjából 1.5-2 óra szórakozást, bámészkodást, majd 5 óra gondolkodnivalót nyújt. Lenyűgözően finn.

tumblr_mrz645PNDW1rtjmpio1_500.jpg

tumblr_mrz650upAX1rtjmpio1_500.jpg

tumblr_mrz65kidjc1rtjmpio1_500.jpg

tumblr_mrz66kAJ1Y1rtjmpio1_500.jpg

tumblr_mrz677GFrg1rtjmpio1_500.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Finnország Kiállítás Helsinki Tampere

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyegenavilagkorul.blog.hu/api/trackback/id/tr515472348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása